Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Bröt mot börsens informationsgivningsregler

Publicerad: 8 maj 2017, 17:34

Foto: Anna Bristrand.

Oscar Properties ska betala 410 000 kronor i vite till Stockholmsbörsen sedan man i samband med sin kapitalmarknadsdag i november 2016 bröt mot reglerna om insiderinformation.


Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesStockholmsbörsen

Oscar Properties ska betala 410 000 kronor i vite till Stockholmsbörsen sedan man i samband med sin kapitalmarknadsdag i november 2016 bröt mot reglerna om insiderinformation. Vitet motsvarar två årsavgifter för notering på börsen.

Bakgrunden är den att Oscar Properties i samband med sin kapitalmarknadsdag i november publicerade presentationsmaterial som innehöll insiderinformation innehållande en prognos om bolagets rörelseresultat för 2017 på sin hemsida. Enligt börsens regler om informationsgivning ska all information som kan vara kurspåverkande finnas tillgänglig för hela marknaden (förutom insiders) samtidigt och därför skulle informationen först ha offentliggjorts via ett pressmeddelande. Ett pressmeddelande kablades ut 25 minuter efter publicering på hemsidan och då hade en nyhetsbyrå hunnit återge informationen i tre olika telegram.

Nasdaq Stockholms disciplinnämnd konstaterar att Oscar Properties inte har offentliggjort informationen på ett korrekt sätt och vidare att bolagets planering och genomförande av informationsgivningen visar att man inte har haft de ”rutiner och system som är erforderliga när informationsgivning ska samordnas med presentationer under en kapitalmarknadsdag varför bolaget även brutit mot punkt 2.4.3 i Regelverket,” som det heter i börsens pressmeddelande.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.