Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Både friande och fällande domar i Victoria Park-målet

Publicerad: 25 november 2021, 14:20

Foto: Johan Nilsson/TT

Percy Nilsson frias av Stockholms tingsrätt från anklagelserna om grovt insiderbrott - åklagaren har inte lyckats bevisa att han agerat på information som han fick om ett nära förestående bud på Victoria Park. Dan Olofsson fälls dock i målet och döms till villkorlig dom och böter.


Ämnen i artikeln:

Victoria Park

Åtalet gällde främst ett sms mellan de båda näringslivstopparna, som skickats från Dan Olofsson till Percy Nilsson med information om ett kommande bud på Victoria Park. 

Samma dag som han fick förhandsinformationen från Dan Olofsson köpte Percy Nilssons bolag, Malmö Bra Bostad, aktier i Victoria Park för 3,4 miljoner kronor. Aktieköpet gjordes i samband med den då pågående budstriden om Victoria Park (vilken Vonovia sedermera vann) och som Olofsson och Nilsson redan hade ägarintressen i.

Läs även: Åklagaren om insiderbrott i fastighetsbranschen: ”Sannolikt finns ett stort mörkertal”

Dan Olofsson, som skickade sms:et, döms till ansvar. Han döms dock inte för insiderbrott utan för obehörigt röjande av insiderinformation. Påföljden blir villkorlig dom och böter. 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Victoria Park

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.