Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lagar & regler

Även Kungsleden förlorar skattemål

Publicerad: 1 oktober 2013, 05:38

Kungsleden mottog på måndagen Kammarrättens beslut i ett antal skattemål, så kallade BV-processer. Besluten rör försäljning av paketerade fastigheter under åren 2005-2006 via holländska bolag, förkortningen BV i holländska står för Besloten Vennootschap vilket motsvarar ett Limited Liability Company.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Liksom i Fabeges skattemål, som Fastighetsnytt rapporterade om på måndagen, har Kammarrätten kommit fram till att skatteflyktslagen är tillämplig vilket innebär att Kungsleden ska beskattas som om fastigheterna i fråga sålts till marknadsvärde. Nu bedömer bolaget att resten av de 11 BV-processerna som Kammarrätten har att ta ställning till kommer att få samma utgång.

I ett börsmeddelande skriver Kungsleden att man mot bakgrund av de domar som föll på måndagen beräknar att samma utfall i resterande mål kommer att medföra en slutlig negativ resultat- och kapitaleffekt på ungefär 290 miljoner kronor och en likviditetseffekt på 145 miljoner kronor. Kungsleden reserverade under 2012 340 miljoner för eventuell förlust i BV-processerna.

BV-processerna är inte de enda skattetvisterna Kungsleden står i och enligt bolagets kvartalsrapport för andra kvartalet har totalt reserverat 708 miljoner kronor för eventuella upptaxeringar. Förlorar man samtliga mål beräknar man att effekten på det egna kapitalet blir 3 648 miljoner kronor.

Sverrir Thór

Fakta:
Limited Liability Company
(eller Corporation) är en bolagsform som finns i flera amerikanska delstater. Bolagsformen är extremt flexibel och kan beskrivas som en hybrid mellan ett svenskt aktiebolag och ett handelsbolag. Källa: Wikipedia

Ämnen i artikeln:

Kungsleden Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.