Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Utvecklar Helsingborgs centralstation

Publicerad: 29 januari 2019, 12:39

Illustration: Tengbom

Wihlborgs kommer tillsammans med NCC påbörja omvandlingen av Helsingborgs centralstation. Projektet innefattar en ny fasad, nya entréer, nya ytor och en helt ny matdestination.


Wihlborgs kommer tillsammans med NCC fortsätta utvecklingen av Helsingborgs centralstation. Projektet innefattar en ny fasad, nya entréer, nya ytor och en helt ny matdestination.

Den senaste ombyggnationen berör terminalbyggnaden och markerar den andra av två etapper för utvecklingen av centralstationen. Under 2016 slutförde NCC, på uppdrag av Wihlborgs, en tillbyggnation av kontorsytor på totalt 7700 kvadrameter.

– Tillsammans med NCC gör vi Helsingborg C till en attraktiv mötesplats som tydliggör stationens plats i staden, samtidigt som det blir en tryggare, modernare och mer bekväm miljö för de 40 000 besökare som passerar varje dag, säger Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs Fastigheter.

Den totala investeringen beräknas till 257 miljoner och omfattar totalt 8800 kvadratmeter, där den nya uthyrningsbara ytan utgör 1300 kvadratmeter. Ordervärdet för NCCs uppdrag uppgår till cirka 190 miljoner kronor. Byggstart sker i början av 2019 och projektet beräknas vara färdigställt till slutet av 2020.

–Vår strävan är att Helsingborg C ska fungera som vanligt under byggtiden och att såväl trafiken med båtar, tåg och bussar som de resenärer som dagligen passerar terminalen ska påverkas så lite som möjligt, säger Magnus Knöös, affärschef NCC Building.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.