Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Utbyggnad av Kapellskärs Hamn

Publicerad: 5 september 2013, 09:27

Kapellskär. Bild: Stockholms Hamnar

Kommunfullmäktige i Stockholm har beslutat att bygga ut Kapellskärs hamn. Ombyggnationen kostar 745 miljoner kronor och beräknas bli klar under 2016.


Ämnen i artikeln:

Stockholms Hamnar

– Det är ett glädjande beslut som ger oss klartecken att genomföra den efterlängtade utbyggnaden av Kapellskärs Hamn. Beslutet ger oss möjligheter att möta marknadens behov av befintliga och framtida volymer och fartygsstorlekar, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd i Stockholms stad.

Förberedelserna har pågått länge och nu finns samtliga beslut för att påbörja projektet. Upphandlingsarbetet med den första entreprenaden kan nu slutföras och byggstarten är planerad till slutet av september.

Om- och utbyggnationerna innebär att en ny längre pir anläggs, en vik i hamnens södra del fylls ut, Sjöfartsverkets gamla anläggningar och Sjöfartsverkets vågbrytare rivs, en hamnbassäng fördjupas samt att ett grund sprängs bort.

Den totala tiden för utbyggnaden av hamnen blir cirka 2,5 år vilket innebär att de nya hamndelarna kommer att kunna tas i drift under 2016. Kostnaden för utbyggnaden uppskattas till 745 miljoner kronor i 2013 års prisnivå.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande Stockholms stad

Ämnen i artikeln:

Stockholms Hamnar

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.