Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Tre av fyra nattåg läggs ned

Publicerad: 14 september 2015, 07:29

Foto: Stefan Nilsson/SJ

Nattågstrafiken i Jämtland är enligt SJ inte tillräckligt lönsam. Därför läggs en stor del av trafiken ned under nästa år – något som turistnäringen i bland annat Åre reagerar på.


Ämnen i artikeln:

TrafikverketSJFastighetsmarknaden i norra SverigeÅre

Nattågstrafiken i Jämtland är enligt SJ inte tillräckligt lönsam. Därför läggs en stor del av trafiken ned under nästa år – något som turistnäringen i bland annat Åre reagerar på. Detta skriver Dagens Nyheter.

I april läggs nattågstrafiken ned, förutom under 90 högsäsongsdagar under jul/nyår, vintersportveckorna och några veckor under sommaren. Totalt läggs tre fjärdedelar av trafiken ned.

– Passagerarunderlaget räcker inte för att vi ska kunna köra med lönsamhet under övriga perioder, säger Björn Nilsson, chef för SJs nattågstrafik till DN.

Turistnäringen i Jämtland omsätter årligen över fyra miljarder kronor.

– Jag har förståelse för att SJ måste gå med vinst, men det måste också finnas ett samhällsintresse för att utveckla destinationen och länet, säger Peter Bergman, Åres kommunalråd till DN.

Enligt tidningen ska region Jämtland Härjedalen tillsammans med näringslivet att ”uppvakta” SJ, Trafikverket och regeringen för att försöka rädda nattågstrafiken.

Redaktionen

Källa: Dagens Nyheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.