Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Infrastruktur

Sumpans tvärbana kan försenas igen

Publicerad: 19 April 2016, 10:55

Tvärbanan. Här på väg till en av slutstationerna, Sickla udde.

Stockholms landstings trafikförvaltning vill skjuta upp bygget av Tvärbanans Kistagren till 2022. I anslutning till tvärbanan planeras 16 000 nya bostäder.


Ämnen i artikeln:

Sundbyberg

Stockholms landstings trafikförvaltning vill skjuta upp bygget av Tvärbanans Kistagren till 2022. I anslutning till tvärbanan planeras 16 000 nya bostäder. Detta skriver Dagens Nyheter.

Det är tunnelbanesatsningar och dålig ekonomi som gör att landstingen vill skjuta upp bygget. Vid nämndens möte på tisdagen ska planerna diskuteras, men enligt DN är slutsatsen i en genomgång av underlaget inför budgeten nästa år att det inte finns så mycket kvar till investeringar efter Citybanan, uppgraderingen av den röda tunnelbanelinjen och moderniseringen av Roslagsbanan.

– Det här får bara inte bli det slutliga budgetbudet. Det vore oerhört allvarligt om Tvärbanan sköts upp igen, säger Mikael T Eriksson (M), ordförande i kommunstyrelsen i Sundbyberg till DN.

Han menar att hela planeringen utav stadsutvecklingsområdet Ursvik bygger på att Tvärbanan ska byggas dit snart.

– Enbart bussar håller inte i längden, säger Mikael T Eriksson till DN.

Johan Storåkers (L), kommunalråd i Sundbyberg, säger till tidningen att det skulle vara förödande för sundbybergare som bor i Rissne och Ursvik om Tvärbanan försenas ytterligare.

I en intervju med Fastighetsnytt i höstas sa dåvarande ordförande i kommunstyrelsen i Sundbyberg att Landstinget lovat att tvärbanan skulle komma redan för två år sedan.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Sundbyberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.