Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Solna ger klartecken för ny tunnelbana

Publicerad: 28 augusti 2019, 04:31

Den nya stationen i Södra Hagalund i Solna får två uppgångar. Illustration: SLL

Kommunfullmäktige har nu godkänt den detaljplan som möjliggör en ny tunnelbanestation i Södra Hagalund, en station på den nya gula linjen mellan Odenplan och Arenastaden.


Ämnen i artikeln:

Hagalund

Kommunfullmäktige har nu godkänt den detaljplan som möjliggör en ny tunnelbanestation i Södra Hagalund, en station på den nya sträckan mellan Odenplan och Arenastaden.

Detaljplanen omfattar tunnlar, anläggningar under mark samt entrébyggnader och godkändes vid kommunfullmäktiges möte på måndagen, rapporterar Stockholmdirekt.se. Samtliga partier var överens.

Två stationer i Solna
Den nya gula linjen blir fyra kilometer lång och får stationer vid Odenplan, Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden. De två sista stationerna hamnar i Solna kommun.

Station Södra Hagalund, entré mot Gelbgjutarevägen. Illustration: SLL

Konsten i Södra Hagalund är utformad av Pia Törnell. Hon har inspirerats av äldre tiders järnvägsstationer, av tempel och katedraler och myten om den upplysta salen i berget. Illustration: SLL

I samband med att Södra Hagalund får en tunnelbanestation ska industriområdet som ligger i Hagalund utvecklas till en ny stadsdel med bostäder.

Den nya gula linjen börjar byggas under slutet av detta år enligt tidsplanen och ska vara klar för drift under 2023.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Hagalund

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.