Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Skanska får miljardkontrakt i Göteborg

Publicerad: 21 augusti 2019, 06:50

Skanska ska bygga dubbelspår till Göteborgs hamn. Ett kontrakt värt cirka 1,3 miljarder kronor.

Foto: Mostphotos

Skanska har fått i uppdrag att bygga dubbelspårig godsjärnväg mellan Eriksberg och Pölsebo i Göteborg, ett avtal värt 1,3 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

GöteborgSkanska

Skanska har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga dubbelspårig godsjärnväg mellan Eriksberg och Pölsebo, ett avtal värt 1,3 miljarder kronor.

Hamnbanan, järnvägslänken för gods till och från Göteborgs hamn, är i dag enkelspårig. För att klara det ökade godstrycket ska delar av banan byggas ut till dubbelspår.

Skanska har nu tecknat avtal med Trafikverket om att bygga ut etappen mellan Eriksberg och Pölsebo, en sträcka om 1 900 meter, varav 1 100 meter i tunnel, norr om det befintliga enkelspåret, skriver byggjätten i ett pressmeddelande.

I projektet ingår även anläggning av provisoriska spår för trafikomledning, rivning av befintlig anläggning inklusive en bro, omfattande ledningsomläggningar, nya gång- och cykelvägar, ny fotbollsplan samt nytt klubbhus åt Eriksbergs IF.

Byggstart är planerad till hösten 2019 och hela projektet ska vara färdigställt under 2024.

Kontraktet är värt cirka 1,3 miljarder kronor för Skanska.

Tidigare har Kville bangård rustats upp och etappen Pölsebo-Skandiahamnen byggts ut med ytterligare ett spår.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

GöteborgSkanska

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.