Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Skanska bygger ut Mälarbanan

Publicerad: 17 mars 2016, 07:03

Foto: Wikimedia/Fifo.

Skanska har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga ut Mälarbanan mellan Spånga och Barkarby, från två till fyra spår i tre kilometer. Avtalet är värt 400 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SkanskaTrafikverket

Projektet är en totalentreprenad som omfattar utbyggnad av Mälarbanan från två till fyra spår på en tre kilometer lång delsträcka samt en ny plattform i Spånga. Pendeltågen kommer att få två egna spår, medan övrig tågtrafik passerar fritt på två yttre spår.

När hela utbyggnaden av Mälarbanan mellan Tomteboda och Kallhäll är klar 2025 ska det bli smidigare att ta tåget med fler avgångar att välja på och lättare att komma fram i tid.

Byggstart av förberedande arbeten är planerad till sommaren 2016 och projektet beräknas vara helt färdigställt under 2019. Utbyggnaden kommer att sysselsätta cirka 65 personer på Skanska, varav 8 nyanställda.

Skanska har sedan 2012 utfört flera uppdrag åt Trafikverket i projekt Mälarbanan, bland annat två broar och ett bergschakt i Järfälla.

Redaktionen

Källa: Skanska

Ämnen i artikeln:

SkanskaTrafikverket

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.