Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Skanska bygger nya Hisingsbron

Publicerad: 19 augusti 2016, 10:20

Den nya Hisingsbron. Bild: Arpeggio.

Vid ett extra sammanträde för trafiknämnden bestämdes att Skanska tillsammans med ett danskt byggbolag kommer att bygga nya Hisingsbron. Budgeten fastslogs samtidigt till 3,5 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

GöteborgSkanska

Vid ett extrainsatt sammanträde för trafiknämnden bestämdes att Skanska tillsammans med det danska byggbolaget MT Højgaard kommer att bygga den nya Hisingsbron. Budgeten fastslogs samtidigt till 3,5 miljarder kronor.

– Det här är en milstolpe. I och med att allt är på plats kan vi nu äntligen sätta i gång, Hisingsbron ska kännas som en stadsgata som binder ihop staden över älven, och man kommer kunna gå och cykla bekvämare än i dag, säger stadens trafikdirektör Stefan Eglinger till Vårt Göteborg.

Bygget inleds i början av 2017. 2020 ska biltrafiken påbörjas, 2021 ska spårvagnarna rulla och 2022 ska rivningen av Göta Älvbron avslutas.

Av den totala budgeten på 3,5 miljarder kronor går 2 miljarder till kontraktet med Skanska-MTH. 1,5 miljarder finansieras av Västsvenska paketet, resten av Göteborgs stad.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

GöteborgSkanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.