Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Serneke får uppdrag för 28 miljoner

Publicerad: 29 juni 2015, 06:53

Bild: Göteborgs Hamn.

Serneke Anläggning har blivit upphandlade för ett uppdrag av Göteborgs Hamn. Uppdraget är värt 28 miljoner kronor. “Detta känns otroligt roligt. Göteborgs Hamn är en jätteviktig kund för oss i vår fortsatta expansion”, säger Fredrik Jonsson, VD för Serneke Anläggning.


Ämnen i artikeln:

SernekeGöteborgGöteborgs Hamn

Serneke Anläggning har blivit upphandlade för ett uppdrag av Göteborgs Hamn. Uppdraget är värt 28 miljoner kronor.

– Detta känns otroligt roligt. Göteborgs Hamn är en jätteviktig kund för oss i vår fortsatta expansion, säger Fredrik Jonsson, VD för Serneke Anläggning.

Serneke ska utföra markarbeten, samt uppföra en kontors- och speditionsbyggnad. Det berörda området Port Entry, består av två områden varav det närmast hamnen är det Serneke nu ska bygga. Området är på totalt 250 000 kvadratmeter, i den så kallade Skandiahamnen. DB Schenker och Amring har redan sin verksamhet i området.

Till hösten 2015 ska Serneke påbörja projektet som omfattar markarbeten, parkeringar, lastbilsfickor samt en stor byggnad där ID-kontroll och Port Security för hamnens terminaloperatörer samlas.

– Den nya Port Entry byggnaden blir en viktig entréfunktion till hamnen kopplat till det nya Ytterhamnmotet. Samlokalisering av säkerhetsfunktioner bidrar till att ytterligare förstärka och effektivisera hamnens säkerhetsfunktion, säger Arvid Guthed på Göteborgs Hamn.

Projektet planeras stå klart i april 2016.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Serneke

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.