Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Regeringsuppdrag för Håkansson Boman

Publicerad: 27 juni 2019, 10:16

Catharina Håkansson Boman.

Foto: Emmy Jonsson.

Regeringen utser Catharina Håkansson Boman till ordförande i de styrelser som ska följa upp just Sverigeförhandlingen och 2013 års Stockholmsförhandling.


Ämnen i artikeln:

SverigeförhandlingenCatharina Håkansson BomanTomas Eneroth

Regeringen utser Catharina Håkansson Boman, som tidigare ledde Sverigeförhandlingen tillsammans med HG Wessberg, till ordförande i de styrelser som ska följa upp just Sverigeförhandlingen, men även 2013 års Stockholmsförhandling.

Tidigare har hon bland annat varit stabschef och statssekreterare hos dåvarande näringsminister Maud Olofsson (C).

– Nu är vi i en genomförandefas där vi förbättrar tillgängligheten och ökar bostadsbyggandet i våra storstäder. Vi är därför mycket glada för att Catharina Håkansson Boman vill ta detta viktiga arbete ett steg vidare, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Sverigeförhandlingen presenterade sin slutrapport om nya höghastighetståg i slutet av december 2017. Sedan dess har debatten om hur dessa ska finansieras gått varm.

Stockholmsförhandlingen handlade om en utbyggnad av Stockholms tunnelbana kopplat till ett ökat bostadsbyggande. Där har spaden på många håll satts i marken.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.