torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Infrastruktur

Regeringen: En halv miljard på nattåg

Publicerad: 4 september 2019, 12:31

Foto: Stefan Nilsson/SJ

Det ska vara enkelt att resa klimatsmart. Med den motiveringen skjuter regeringen till ännu mer pengar till nattågstrafiken.

Ämnen i artikeln:

RegeringenNattåg

Det ska vara enkelt att resa klimatsmart. Med den motiveringen skjuter regeringen till ännu mer pengar till nattågstrafiken. Det framgår av ett pressmeddelande.

Regeringen satsade 50 miljoner kronor på nattåg till kontinenten i vårbudgeten, vilket Fastighetsnytt tidigare har rapporterat om.

Nu utökas satsningen med 50 miljoner kronor per år mellan 2020 och 2022 för nattåg till kontinenten.

– Det är klimatpolitik ut i fingerspetsarna. Tåg är ett bra, klimatsmart sätt att resa och vi vill att det ska finnas bra alternativ till flyget. Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsnation, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S), i ett pressmeddelande.

Dessutom förstärks satsningen på nattåg till och från norra Sverige, vilket innebär att nattågen till Jämtland förlängs fram till 2023.

– Vi menar allvar med att kunna resa klimatsmart oavsett var i landet man bor, säger biträdande finansminister och bostadsminister Per Bolund (MP), i ett pressmeddelande.

Under en femårsperiod vill regeringen satsa en halv miljard kronor på nattåg i Sverige, skriver Miljöpartiet på sin hemsida. Satsningarna är en del av höstbudgeten och budgetsamarbetet mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna som presenteras den 18 september.

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev