torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Infrastruktur

Projektnedskrivning av MoS om 800 miljoner

Publicerad: 8 februari 2016, 11:02

Foto: Maria Nordlander.

Köpcentrumet Mall of Scandinavia i Solna, Peabs största projekt någonsin, blev väsentligt dyrare än ursprungskontraktet och skrivs nu ned med 800 miljoner.

Ämnen i artikeln:

Westfield Mall of ScandinaviaPeabUnibail-Rodamco-WestfieldSolna

Peab meddelar att projektet har blivit väsentligen dyrare än ursprungskontraktet från hösten 2011 på grund av de stora förändringarna under projektets gång. Under tiden efter det att köpcentrumet invigdes den 12 november 2015 har en genomgång skett av projektet varefter det har skrivits ner med 800 miljoner kronor. Nedskrivningen kommer att belasta affärsområde Bygg i fjärde kvartalet 2015.

Peab uppger att nedskrivningen av projektet Mall of Scandinavia är inte likviditetspåverkande. Utifrån detta kommer inte styrelsens beslut om förslag till utdelning för verksamhetsåret 2015 att påverkas av nedskrivningen ovan.

– Projektet har varit extremt utmanande ifrån det att kontraktet tecknades i slutet av 2011. Entreprenadkontraktets utformning, stora förändringar av projektet tillsammans med en bristfällig dialog med vår beställare har lett till väsentliga fördyringar. Nedskrivningen som görs är utifrån redovisningsregler och har inget med våra pågående diskussioner med beställaren att göra. Vår finansiella position är stark även efter nedskrivningen och verksamheten i övrigt genererar stabila resultat, kommenterar Jesper Göransson vd i Peab, i ett pressmeddelande

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Peab

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev