Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Projektchefen om nya tunnelbane-strategin: ”Beställarstyrd projektering”

Publicerad: 28 september 2022, 13:18

Region Stockholm har valt att jobba på ett annat sätt vid projekteringen av den nya tunnelbanelinjen till Älvsjö. Bilden är från skrotningsarbete på blå linjen till Barkarby. Till vänster: Johan Brantmark, projektchef på Stockholms nya tunnelbana.

I de tidigare projekten inom utbyggnaden av Stockholms tunnelbana har regionen arbetat med generalkonsulter som ansvarat för all projektering. Men i den helt nya linjen mellan Fridhemsplan och Älvsjö har Region Stockholm valt att arbeta annorlunda. Så här långt är projektchefen Johan Brantmark nöjd och berättar hur det har gått.

Ämnen i artikeln:

tunnelbana

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Byggindustrin har tidigare skrivit om Älvsjöprojektet inom nya tunnelbanan där man har valt att dela upp projekteringskontrakten i mindre delar i stället för att arbeta med en generalkonsult som leder

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev