Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Plus och minus för Göteborgs Hamn

Publicerad: 7 september 2015, 12:00

Foto: Göteborgs Hamn.

Efter att i början av året ha backat med fem procent, har andelen containers som skeppades via Göteborgs Hamn ökat och landat på plus två procent. Det visar Göteborgs Hamns delårsrapport.


Ämnen i artikeln:

GöteborgGöteborgs Hamn

Dessutom ökade både import och export av nya bilar med fem procent jämfört med första halvåret 2014. Uppgången förklaras med Volvos val att förlägga exporten till Finland, Ryssland och Kina i Göteborg.

– Containermarknaden har varit svag under en period men under andra kvartalet såg vi en klar förbättring. Det var ingen stor uppgång, men en tendens till ökning. Det ser ljusare ut för svensk utrikeshandel även vad gäller efter halvårsskiftet, säger Magnus Kårestedt, vd på Göteborgs Hamn.

Den så kallade roro-trafiken (roll on roll off – trailers och annat som fraktas på fraktfärjor med tät linjetrafik inom Europa) backade sju procent jämfört med motsvarande period i fjol.

– Minskningen är en direkt konsekvens av ett minskat pappersflöde mellan Sverige och Finland, säger Magnus Kårestedt.

Olja och energiprodukter ökade med sju procent och landade på 9,8 miljoner ton under första halvåret, jämfört med 9,1 miljoner ton förra året.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Göteborgs Hamn

Ämnen i artikeln:

GöteborgGöteborgs Hamn

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News