Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Infrastruktur

Parkeringsplatser för en miljard

Publicerad: 28 Augusti 2013, 06:23

Stockholm Parkerings styrelse har beslutat om investeringar för 956 miljoner kronor som ger 1648 nya p-platser i garage i Stockholm.


– Underjordiska garage är viktiga för framkomligheten i Stockholm. Både i gamla och nya delar av Stockholm måste gatuutrymmet i möjligaste mån prioriteras för den rörliga trafiken och för fotgängare istället för parkerade bilar. Dessutom blir stadsmiljön trevligare när man kan ”gömma undan” parkerade bilar, säger Christer Mellstrand (C), ordförande för Stockholm Parkering.

Stockholm Parkerings styrelsebeslut gäller följande anläggningar:

Beslut om 94 fler parkeringsplatser i Stigbergsgaraget vid Renstiernas Gata. Tidigare beslut gällde 200 parkeringsplatser. Med utökningen får Stigbergsgaraget alltså 294 p-platser.

Byggstart: September 2013. Etablering av byggarbetsplats pågår just nu.

Planerad driftstart: 2015.

Investeringskostnad för utökningen: 147 miljoner kronor.

Beslut om byggnation av ett underjordiskt garage i Hagastaden (under Timglasparken) med 1 340 parkeringsplatser. Garaget blir det största underjordiska garaget i Sverige.

Förarbeten påbörjas: 2014, byggnationsarbeten 2020

Planerad driftstart: 2022.

Beräknad investeringskostnad: 741,5 miljoner kronor.

Beslut om förvärv av kommande Torsplansgaraget med 214 parkeringsplatser. Detta är ett garage som Exploateringskontoret har låtit påbörja bygga vid Torsplan och det är också en del av satsningen på nya Hagastaden.

Planerad driftstart: 2018.

Beräknad investeringskostnad: 68 miljoner kronor.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stockholms parkering

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.