Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Överenskommelse om bussterminal vid Slussen

Publicerad: 2 juli 2014, 05:31

Stockholms läns landsting, Stockholms stad, Nacka kommun och Värmdö kommun har kommit överens om utbyggnad och finansiering av en framtida bussterminalslösning för Slussen, Nacka och Värmdö. Överenskommelsen innebär att Stockholms stad på uppdrag av landstinget kommer att bygga en bussterminal i Katarinaberget vid Slussen.


Ämnen i artikeln:

NackaSlussenStockholmVärmdö

Stockholms läns landsting, Stockholms stad, Nacka kommun och Värmdö kommun har kommit överens om utbyggnad och finansiering av en framtida bussterminalslösning för Slussen, Nacka och Värmdö. Överenskommelsen innebär att Stockholms stad på uppdrag av landstinget kommer att bygga en bussterminal i Katarinaberget vid Slussen. Bussterminalen kommer att ägas av landstinget som även ansvarar för den framtida driften av terminalen. En bussterminal kommer även att byggas i Nacka Centrum.

Den nya terminalen vid Slussen beräknas kosta 1,43 miljarder kronor varav staten genom Länsstyrelsen och Länsplan står för 50 procent, landstinget för 25 procent och Stockholms stad 25 procent. Landtinget kommer sedan att finansiera 50 procent av bussterminalen vid Nacka Centrum medan Nacka kommun står för resterande 50 procent.

”Överenskommelsen innebär att vi nu har en långsiktig och kapacitetsstark lösning för de många resenärer som varje dag åker till och från Slussen med buss,” skriver Torbjörn Rosdahl (M) finanslandstingsrådet och landstingsstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.