Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Osäkra signaler om finansieringen av nya spår på stambanan - så påverkas Uppsalas byggplaner

Publicerad: 3 december 2021, 13:22

Med fyra spår på Ostkustbanan mellan Uppsala och Stockholm ska förseningar och inställda avgångar på grund av snö och kyla undvikas i framtiden.

Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Satsningen på tusentals nya bostäder och ett spårvägsnät i Uppsala ligger fast. Det är det tydliga beskedet från stadens ledande politiker, trots att finansieringen av stambanans utbyggnad och en ny tågstation senarelagts i Trafikverkets infrastrukturplan.


Ämnen i artikeln:

UppsalaStockholms HandelskammareErik PellingSocialdemokraterna

När Trafikverket i början av veckan presenterade sitt förslag på nationell plan för statlig infrastruktur under perioden 2022-2033 hördes framför allt besvikna röster från Stockholm och Uppsala. Orsaken var en

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.