Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Öppna väggar till Södermalm

Publicerad: 10 februari 2016, 08:58

Bild: Stockholms stad.

Södermalms stadsdelsnämnd bjuder nu in till samråd om öppna väggar för gatukonst i stadsdelen. Ordföranden i stadsdelsnämnden menar att öppna väggar är en del av ett öppet samhälle.

Ämnen i artikeln:

SödermalmStockholm

– Vi bjuder in till öppet hur så att alla som vill kan tycka till om förslagen. Vi menar att öppna väggar är en del av ett öppet samhälle. Därför känns det roligt att stadsdelsförvaltningen nu kan presentera färdiga förslag. Jag har en favorit, men den avslöjar jag inte än, säger Anders Göransson (S) ordförande för Södermalms stadsdelsnämnd.

I samband med det öppna huset, som öppnar 18 februari, presenterar stadsdelsförvaltningen de olika förslagen till placering av de öppna väggarna.

Det var efter majoritetsskiftet i Stockholms stad som stadens nolltolerans mot graffiti reducerades. Man har inte tagit bort nolltoleransen, men man har tagit bort paragraf nio – den som många tyckte var allra mest problematisk. Det har gjort att man nu kan argumentera för lagliga väggar runt om i staden.

Fastighetsnytt träffade i höstas Mathias Leveborn (V), som också sitter i Södermalms stadsdelsnämnd. Då pratade vi just om öppna väggar – en fråga som han driver. Hela intervjun kan du läsa här.

Redaktionen

Källa: Stockholms stad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev