Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Nyköping bygger ut resecentrum - tar in Sweco

Publicerad: 27 mars 2020, 15:02

Nyköpings nya resecentrum.

Illustration: Sweco

Nyköping bygger ut sitt resecentrum i samband med att Ostlänken blir verklighet. Sweco har fått i uppdrag att leda projektet.


Ämnen i artikeln:

SwecoNyköpingTrafikverket

Ostlänken är en cirka 15 mil lång, dubbelspårig järnväg med hastigheter upp till 250 km/h, som ska byggas mellan Järna och Linköping. 

I Nyköping, en del av den första utbyggnadsetappen, inleds nu arbetet med att bygga ut resecentrum. Sweco har vunnit uppdraget att utvidga järnvägsområdet och binda samman stadens norra och centrala delar.

– Jag är väldigt glad och stolt över att Sweco ges en så central roll i arbetet med Nyköpings nya resecentrum som får stor betydelse inte bara för Nyköping utan också berör hela regionen, säger Fredrik Wallner, vd Swecos anläggningskonsulter, i ett pressmeddelande.

Klart senast 2024

Det är Trafikverket och Nyköpings kommun som tecknat avtal för Nyköpings resecentrum. Avtalen styr vilka delar som planeras och byggs av kommunen och vilka delar som planeras och byggs av Trafikverket. Trafikverket tar fram en järnvägsplan för utformning av spår, perronger och förbindelser.

Uppdraget för Nyköpings kommun ska vara klart tidigast i mars 2022 och senast i mars 2024.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SwecoNyköpingTrafikverket

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.