Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Ny utredning om laddinfrastruktur

Publicerad: 23 januari 2018, 18:54

Illustration: Petter Furå.

Regeringen har gett Trafikverket i uppdrag att göra en översyn av hur bristen på laddinfrastruktur längs större vägar kan avhjälpas.


Ämnen i artikeln:

RegeringenTrafikverket

I uppdraget ingår att bedöma hur behovet av laddinfrastruktur längs större vägar förväntas utvecklas och analysera konsekvenserna av en utbyggnad av snabbladdare längs större vägar. Kostnaderna för uppdraget får inte överstiga fem miljoner kronor under 2018.

Statens energimyndighet ska hjälpa Trafikverket i genomförandet av uppdraget, som ska redovisas till Näringsdepartementet senast den 30 juni.

Riksdagens mål är att transportsektorns växthusgasutsläpp från inrikes transporter, utom luftfart, ska minska med minst 70 procent fram till 2030. För att nå målet behövs effektivisering av hela transportsektorn samt effektiva åtgärder inom en rad områden och ökad tillgänglighet av laddstationer längs vägarna i hela landet.

Regeringen har i budgetpropositionen för 2018 aviserat en översyn av laddinfrastrukturen längs större vägar. För dess genomförande har anslaget till Trafikverket höjts med fem miljoner kronor årligen fram till och med år 2020.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

RegeringenTrafikverket

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.