Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Nu börjar tågen rulla mellan Solna och Göteborg

Publicerad: 25 februari 2020, 13:11

Foto: MTR

På måndag lanseras en helt ny tåglinje mellan Arenastaden och Göteborg C. ”Vi har många kunder som har önskat att vi förlänger vår linje dit”, säger Mats Johannesson, vd på MTR Express, i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

ArenastadenGöteborgFabegeSolna

Det handlar om en ny tågförbindelse till Solna Station, så att resenärer kan åka direkt mellan Göteborg och Arenastaden. MTR Express är först ut med att lansera intercitytåg vid stationen. 

En satsning som motiveras med att många bolag flyttat sina huvudkontor till Arenastaden. Ett av bolagen, Fabege, uppger sig ha flest medarbetare som reser kollektivt. 

– Vi är därför oerhört glada över de nya tågen till och från Göteborg, säger bolagets marknadsområdeschef Niclas Ternstål, i ett uttalande. 

MTR kör redan tåg mellan Stockholm C och Göteborg sedan 2015. Nu körs 114 avgångar i veckan mellan orterna, varav tio stannar i Solna från den 2 mars och 20 i veckan från den 14 april, om allt går enligt planerna. 

– Vi har många företagskunder i Arenastaden som har önskat att vi förlänger vår linje dit, säger bolagets vd Mats Johannesson, i ett pressmeddelande. 

På vardagar erbjuds en morgonavgång från Göteborg och en eftermiddagsavgång från Solna, men förhoppningen är att kunna utöka till två avgångar per riktning i mitten av april. Förutsatt att Trafikverket godkänner planerna. 

Tågtider

Måndag-onsdag 

Avgång från Göteborg klockan 05:50, ankomst till Solna klockan 09:11.

 

Måndag-torsdag

Avgång från Solna klockan 17:33, ankomst till Göteborg klockan 21:05.

 

Fredag

Avgång från Solna klockan 14:48, ankomst till Göteborg 18:30.  

 

Torsdag-fredag 

Avgång från Göteborg klockan 07:55, ankomst till Solna klockan 11:26. 

 

Källa: MTR (25/2 2020)

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.