Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

NCC bygger etapp i Västlänken

Publicerad: 24 maj 2016, 14:46

Trafikverket har anlitat NCC för att bygga Centralen som är en pendeltågsstation under jord strax norr om Göteborgs centralstation samt en tågtunnel om 2 kilometer som en del av Västlänken. Enligt ett pressmeddelande från NCC har beställaren budgeterat etappen till cirka 3 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

TrafikverketNCCVästlänken

Uppdraget kommer att utföras under en ny samverkansmodell som man kallar för Early Contractor Involvemnet och innebär att NCC kommer att projektera  entreprenaden i tätt samarbete med Trafikverket och optimera kostnaderna.

– Vi är mycket positiva till att Trafikverket har valt att handla upp denna entreprenad som en Early Contractor Involvement. Samverkansformen ger oss möjlighet att integrera våra organisationer och skapa en gemensam förståelse för de utmaningar som ett projekt i den här storleken innebär. Vi har tidigare jobbat i nära samverkan på stora tunnelprojekt, som Citytunneln i Malmö och Citybanan i Stockholm, vilket gett oss värdefull erfarenhet vad gäller hållbara tekniska lösningar och användandet av den senaste teknologin inom anläggningsbyggande, säger Svante Hagman, affärsområdeschef NCC Infrastructure, i en kommentar. Byggstart planeras äga rum 2018 och projektet planeras pågå i åtta år.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

TrafikverketNCCVästlänken

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.