Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Konkurrensverket samlar synpunkter om laddtjänster

Publicerad: 25 maj 2022, 12:07

Foto: Lisa Öberg/johner.se

Syftet är att aktörer som är verksamma inom laddinfrastruktur ska lämna in uppgifter om hur laddtjänster fungerar och utvecklas, samt vilka möjligheter och utmaningar som finns. Förstudien blir klar i september.


Ämnen i artikeln:

laddinfrastrukturelbilarSvepet

”Vi har nyligen inlett en förstudie i syfte att identifiera vilka frågor och områden som kan vara av intresse för en marknadsstudie om laddinfrastruktur och laddtjänster ur ett konkurrens- och/eller upphandlingsperspektiv”, skriver Konkurrensverket på sin hemsida. 

Nu ber myndigheten därför marknadsaktörer att lämna in synpunkter och information om laddinfrastruktur och laddtjänster.

Läs även: Guide: Så blir fastighetsägare vinnare på elbilsboomen
Läs även: Experten: Så undviker du laddstolpsfällorna bäst

”Tillgången till laddinfrastruktur och laddtjänster är av betydelse för att lyckas med omställningen till en fossilfri fordonsflotta. Samtidigt är laddinfrastrukturen en ny infrastruktur och delvis nya marknader håller på att växa fram”.

Sverige ska senast 2045 ha noll nettoutsläpp av växthusgaser till atmosfären och då ses elektrifieringen av transportsektorn som en viktig åtgärd. 

Förstudien slutförs i september och resulterar i ett beslutsunderlag om en eventuell marknadsstudie, och dess omfattning. Fastighetsägare, branschorganisationer, nätägare, laddoperatörer, installatörer, aktörer som erbjuder kringtjänster och andra uppmanas därför att lämna sina synpunkter senast den 15 juni

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.