Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Klart: Sveriges största laddaffär inom köpcentrum

Publicerad: 18 oktober 2022, 07:50

Eways utveckar cirka 200 nya laddstolpar i samtliga URW:s köpcentrumfastigheter i Stockholm: Täby centrum, Mall of Scandinavia och Nacka Forum.

Foto: Teresa Ahola

Laddoperatören Eways vann Unibail-Rodamco-Westfields (URW) upphandling kring laddinfrastrukturen i Mall of Scandinavia, Täby centrum och Nacka Forum, där 197 nya publika laddare ska installeras.

Ämnen i artikeln:

SvepetUnibail-Rodamco-WestfieldWestfield Mall of ScandinaviaNacka kommun

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Enligt Eways är det den hittills största laddinfrastrukturaffär inom köpcentrum i Sverige.

Upphandlingen omfattar nyinstallation av 197 publika laddplatser. Totalt kommer det, när allt är installerat inom ett halvår, att finnas 307 laddplatser i de tre centrumen.

Eways har sedan tidigare driftansvaret för laddplatserna i Westfield Täby centrum och Nacka Forum. I och med upphandlingen tar bolaget även över driften i Mall of Scandinavia, som Vattenfall tidigare ansvarat för.

Läs mer: Fastpartner tecknar avtal om 10 000 kvm i södra Stockholm: ”Kommer kunna värma 8 000 bostäder”

Laddstationerna kopplas därmed upp mot Eways molntjänster så att de kan lastbalanseras och få mjukvaruuppdateringar, skriver Eways i ett pressmeddelande.

– Vi har redan ett nära samarbete och får nu ansvar för alla delar av laddinfrastrukturen i den här satsningen. Det är ett fint förtroende och vi ser fram emot att tillsammans med URW fortsätta driva på omställningen till ett fossilfritt samhälle, kommenterar Victor Lindwall, ansvarig säljare på Eways.

Via en portal kan URW följa laddstatistiken.

– Vi är nöjda med Eways engagemang och servicegrad, vilket är en stor anledning till att vi valt dem som leverantör av laddplatser till samtliga av våra svenska fastigheter, kommenterar Jimmy Ekström, head of PMPS Northern Europé.

MoS det centrum med flest laddplatser

• Täby centrum är först ut och har i dagarna adderat 50 nya laddplatser. Totalt kan de nu erbjuda 74 laddplatser till besökare, vilket har varit stor efterfrågan på.
• När Mall of Scandinavia är klar med sin installation i januari kommer de att ha totalt 155 laddplatser. Därmed blir Mos det köpcentrum som har flest publika laddplatser i Sverige.
• Nacka Forum kommer vid samma tidpunkt kunna erbjuda totalt 78 laddplatser.

Kostnaden för laddning är 4 kronor per kilowattimme i samtliga köpcentrum, vilket innebär att en full laddsession för en normalstor elbil kostar cirka 160 kronor (med en batterikapacitet på 40 kWh). Betalning sker via Eways laddkort eller appen Easypark.

Läs mer: Växande aktör planerar fler stora 08-anläggningar: ”Det blir en hisklig massa kilowattimmar”

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev