tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Infrastruktur

Klart: Industrijätten får grönt ljus för Fabeges kontorsprojekt i ”Flempan”

Publicerad: 14 juni 2022, 06:47

Fastighetsutvecklaren Fabeges visionsbild över hur Alfa Lavals framtida kontor i Flemingsberg kommer att se ut. Foto: Fabege

Kommunfullmäktige i Huddinge har klubbat igenom en detaljplan om 1000 kontorsarbetsplatser för industriföretaget Alfa Laval i Flemingsberg.

Ämnen i artikeln:

SvepetStockholm South Business DistrictFlemingsbergHuddinge

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det var på måndagskvällen som ett enigt kommunfullmäktige i Huddinge söder om Stockholm gav grönt ljus till detaljplanen som möjliggör det anrika industriföretaget Alfa Lavals nya kontors- och innovationscentrum med 1000 kontorsarbetsplatser. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Läs mer: Därför storsatsar Fabege på kontor – trots ovissheten 

Planerna, som tagits fram av fastighetsutvecklaren Fabege, är en del av sagda bolags satsning på Stockholm South Business District. Förhoppningen är att området på sikt ska ge plats åt 50 000 invånare, 50 000 besökare och 50 000 arbetsplatser.

- Flemingsbergsdalen har en fantastisk potential som nu börjar tas till vara. Alfa Lavals etablering blir ett perfekt komplement till de aktörer inom bland annat forskning, medicin och akademi som redan finns i Flemingsberg i dag, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak (M) i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev