Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Irland på väg tillbaka

Publicerad: 8 augusti 2014, 04:55

Enligt IPD/SCSI Ireland Quarterly Property Index var avkastningen för kommersiella Fastigheter 8,5 procent under årets andra kvartal. Det är den högsta nivån sedan andra kvartalet 2006 och även bättre än de starka siffrorna på 7,2 procent från det första kvartalet 2014.

Ämnen i artikeln:

Irland

Värdetillväxten på 6,5 procent för det andra kvartalet var också det högsta sedan 2006 och har stigit de senaste fyra kvartalen.

Kontorssektorn fortsätter att leda marknaden med en totalavkastning på 10,1 procent under det senaste kvartalet, värdena har nu stigit med 22,7 procent det senaste året. Värdetillväxten inom handel har varit 10 procent över de tre senaste kvartalen.

– Tillväxten på den kommersiella fastighetsmarknaden är imponerande, med avkastningsnivåer som matchar de från 2006. Men det behöver också poängteraas att dagens fastighetsvärden stiger från en lägre nivå, med yielder på 7,3 procent vid slutet av juni 2014 jämfört med fyra procent under den förra högkonjunkturen. På samma gång börjar hyresmarknaden röra på sig efter en lång period av ekonomisk stagnation när nu dyrköpta reformer börjar inge nytt förtroende i den irländska ekonomin, säger Colm Lauder, Senior Associate, IPD, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande IPD – 22 juli

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev