Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Investerar 888 miljoner kronor i Stockholm

Publicerad: 15 februari 2016, 13:05

I det rödmarkerade området planerar Familjebostäder 190 nya bostäder. Bild: Familjebostäder.

Vid Familjebostäders senaste styrelsemöte fattades två inriktningsbeslut för två stora projekt i Stockholm. Totalt ska 340 nya bostäder byggas, till en investering om 888 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

FamiljebostäderStockholm

Det första beslutet gäller 190 nya bostäder i kvarteret Kristinebergs slott 10. Den totala investeringsutgiften uppgår till 618 miljoner kronor. Projektet planeras för en möjlig byggstart 2020, med ett färdigställande 2023.

Kvarteret är en del av tomten där Hornsbergs bussdepå idag ligger, som är en del av stadsutvecklingsområdet Västra Kungsholmen. Planområdet innehåller totalt 750 lägenheter i fyra kvarter. Kvarter ett, två och fyra ägs av Skanska, Ikano och Borätt – Familjebostäder har fått markanvisning för kvarter tre.

1 000 bostäder per år 2019
I Fagersjö, mellan Högdalen och Farsta i Söderort, har bolaget tagit ett inriktningsbeslut om 150 nya bostäder till en investering om 270 miljoner kronor. Lägenheterna ska byggas i två nya punkthus, tio respektive nio våningar höga. Byggstarten är planerad till 2018, med inflyttning 2019.

Två punkthus ska uppföras i Fagersjö, söder om centrala Stockholm. Bild: Familjebostäder.

Två punkthus ska uppföras i Fagersjö, söder om centrala Stockholm. Bild: Familjebostäder.

Familjebostäder ska bidra till Stockholms ökade nyproduktionsmål på 7 000 godkända detaljplaner per år, genom att från och med nästa år trappa upp byggtakten genom att byggstarta 1 000 nya lägenheter om året 2019.

Under första kvartalet i år ska kommunfullmäktige ta beslut om inriktningen. Efter det påbörjas projektering i båda projekten.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

FamiljebostäderStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.