Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Investerar 668 miljoner i Göteborgs Universitet

Publicerad: 25 februari 2016, 08:56

Illustration: KUB arkitekter.

Akademiska Hus investerar 668 miljoner kronor i en om- och tillbyggnation av Humanisten vid Renströmsparken i centrala Göteborg. Projektet omfattar drygt 28 000 kvadratmeter, och är en del av utvecklingen av Campus Näckrosen.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusGöteborg

– Här skapar vi en unik mötesplats som bidrar till att öka attraktionskraften för Göteborgs universitet och Göteborg som universitetsstad, säger Pam Fredman, rektor vid Göteborgs universitet.

Den nya delen omfattar drygt 12 000 kvadratmeter och kommer att rymma öppna mötesytor, studieplatser, hörsal, undervisningslokaler och kontor.

I den befintliga byggnaden kommer fyra flyglar att sammanlänkas.

– Nya Humanisten markerar starten för våra och Göteborgs universitets gemensamma planer för Campus Näckrosen, säger Birgitta van Dalen, regiondirektör för Akademiska Hus region Väst.

Målsättningen är att nybyggnationen ska uppnå hållbarhetskraven för Miljöbyggnad Guld medan befintliga byggnader ska leva upp till Miljöbyggnad Silver.

Byggstart för nya Humanisten beräknas i dagsläget till hösten 2016, med reservation för när detaljplanen vinner laga kraft.

I höstas presenterade fyra arkitektkontor förslag på hur Campus Näckrosen ska utformas. Läs mer om det här.

Redaktionen

Källa: Akademiska Hus

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusGöteborg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.