Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Infrastruktur

Infrastruktur i fokus i ny regeringsbudget

Publicerad: 6 september 2016, 12:54

Illustration: Petter Furå.

Regeringen presenterade på tisdagen 2017 års budgetproposition. Bland annat utökas satsningen på de så kallade stadsmiljöavtalen, och en nationell plan för järnvägssystemet ska tas fram.


Ämnen i artikeln:

Magdalena AnderssonRegeringen

Regeringen presenterade på tisdagen 2017 års budgetproposition. I den föreslås en stor investering på klimat- och miljöområdet. Bland annat utökas satsningen på de så kallade stadsmiljöavtalen, och en nationell plan för järnvägssystemet ska tas fram.

Finansminister Magdalena Andersson hade sällskap av nyblivna klimatministern Isabella Lövin och miljöminister Karolina Skog när hon på tisdagen presenterade årets budgetproposition.

I den föreslår regeringen en utökad satsning på de så kallade stadsmiljöavtalen, som lanserades förra hösten som ett stöd för kommunernas investeringar i kollektivtrafik. Bland annat har Uppsala kommun sökt det sedan dess.

Nu utökas stödet till att även omfatta investeringar i cykelinfrastruktur. De 500 miljoner kronor per år 2015-2018 som tidigare gällt ökas med 250 miljoner kronor 2017 och med 500 miljoner kronor 2018.

Regeringen avsätter också 5,9 miljarder kronor till försträkning av resurserna till drift- och underhåll av järnvägen under perioden 2019-2020. De avser också att lämna en infrastrukturproposition till riksdagen med förslag till ekonomiska ramar för en nationell plan för perioden 2018–2029.

Maria Nordlander

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.