lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Infrastruktur

Hoppas på ersättning från regeringen

Publicerad: 26 januari 2016, 12:32

Katrin Stjernfeldt Jammeh och Henrik Fritzon.

Att de nyligen införda gränskontrollerna riskerar att skada Öresundsregionen är något som både politiker och näringsliv varnat för. Politiska ledare från Malmö och Region Skåne tror dock att regeringen kan komma att kompensera regionen i efterhand.

Ämnen i artikeln:

ÖresundAnna JohanssonKatrin Stjernfeldt JammehSkåne

Att de nyligen införda gränskontrollerna riskerar att skada Öresundsregionen är något som både politiker och näringsliv varnat för. Politiska ledare från Malmö och Region Skåne tror dock att regeringen kan komma att kompensera regionen i efterhand. Det uppger News Öresund på tisdagen.

Det var efter att infrastrukturminister Anna Johansson besökt sin danska ministerkollega för två veckor sedan, som hon också träffade regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon och kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh. Efter mötet var de båda skånska politikerna positiva.

– Jag uppfattar att man faktiskt ser att gränskontrollerna stökar till det. Vi fick inga konkreta löften, men hon lyssnade och hänvisade till synpunkter som jag har fört fram tidigare, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh till News Öresund.

Hon vill bland annat se en nationell strategi för Öresundsregionen och statliga investeringar i infrastruktur och välfärd.

Fritzon tror att en kompensation exempelvis skulle kunna handla om satsningar på infrastruktur, men också ersättning för extra kostnader som Skånetrafiken har för ID-kontrollerna.

Anna Johansson säger i sin tur att det ”pågår ett analysarbete i frågan”.

Redaktionen

Källa: News Öresund

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev