fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Infrastruktur

GoCo Health Innovation City får busshållplats

Publicerad: 29 november 2022, 12:57

Life science-staden GoCo Health Innovation City i Mölndal berikas med en busshållplats. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetVectura FastigheterMölndal

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


GoCo Health Innovation City i Mölndal får busshållplats med start i december 2022. Foto: Albin Olsson/Wikimedia Commons och GoCo. Bilden är ett kollage.

Foto: Pressfoto

Nationella life science-satsningen GoCo Health Innovation City får en busshållplats på Västtrafiks busslinje 758 som trafikerar sträckan Heden - Mölndal - Marklandsgatan och omvänt. Den nya busshållplatsen tas i bruk den 11 december 2022.

Läs mer: Goco Health Innovation City dubbleras – hajpade ”You Tube-arkitekter” inleder nästa fas

I ett pressmeddelande skriver GoCo Health Innovation City att arbetet med att få fram en hållplats skett i nära samverkan mellan bolaget bakom satsningen, Västtrafik och Mölndal stad.

– Vi är otroligt stolta och glada över att få igång kollektivtrafiken redan nu. Att satsa i ett tidigt skede, före det att större delen av resenärerna finns på plats, visar på en stark tro på området. Nu lägger vi tillsammans grunden för en hållbar infrastruktur och att GoCo i förlängningen ska bli en naturlig del av Mölndal innerstad, säger Viktor Bakker, hållbarhetsansvarig på GoCo, i en kommentar.

Läs mer: Henrik Lundqvist om satsningen i GoCo: ”Min första stora fastighetsinvestering i Sverige”

I februari 2023 beräknas områdets kronjuvel, GoCo House, stå färdigt för nya hyresgäster. Under 2024 står Mölnlycke Health Cares nya huvudkontor vara klart. När hela området är färdigställt beräknas det omfatta runt 8 000 anställda, 350 bolag och 450 bostäder.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev