onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Infrastruktur

Fullmäktige sa ja till Nya Slussen

Publicerad: 28 september 2015, 15:00

Illustration: Foster + Partners.

På måndagskvällen fattade Stockholms kommunfullmäktige formellt beslut om att bygget av Nya Slussen ska genomföras. Beslutet backades av samtliga partier utom Sverigedemokraterna.

Ämnen i artikeln:

Nya SlussenMiljöpartietStockholm

På måndagskvällen fattade Stockholms kommunfullmäktige formellt beslut om att bygget av Nya Slussen ska genomföras. Beslutet backades av samtliga partier utom Sverigedemokraterna. Beslutet handlar om en ny så kallad genomförandeplan, som bland annat innebär ett godkännande av en kostnadsökning på fyra miljarder kronor, från åtta till tolv miljarder kronor totalt.

Även Miljöpartiet, som länge varit kritiska till bygget av Nya Slussen, står efter en medlemsomröstning för en vecka sedan, bakom bygget. 73 procent av medlemmarna sa ja.

– Nu har vi ett tydligt besked från medlemmarna om att gå vidare. Slussen är en viktig knutpunkt i Stockholm och en plats som berör. Vi har gjort en rad viktiga omprioriteringar från biltrafik till kollektivtrafik, gång och cykel jämfört med alliansens förslag, säger Daniel Helldén i ett pressmeddelande.

Omprioriteringarna som Helldén syftar till är följande:

- Biltrafiken ska minskas med 30 procent
- Cyklarna får en rakare och bredare väg över Slussen
- Stadsbussarnas framkomlighet kommer att blir bättre genom att de får högre prioritet vid korsningen Munkbron/Skeppsbron
- Bebyggelsen på Södermalmstorg ska förbättras och utformas på ett sådant sätt att det offentliga rummet görs mer tillgängligt och blir en plats för möten

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Miljöpartiet, Stockholms stad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev