Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Förslag på ny terminal i Slussen

Publicerad: 31 maj 2016, 06:20

Bild: Link Arkitektur.

Som en del i den minst sagt omdiskuterade ombyggnaden av Slussen i Stockholm ska en ny bussterminal utformas. Stockholms stad har nu tagit fram ett förslag på detaljplan.


Ämnen i artikeln:

Nya SlussenSlussenStockholm

Som en del i den minst sagt omdiskuterade ombyggnaden av Slussen i Stockholm ska en ny bussterminal utformas, något som även det diskuterats under många år. Stockholms stad har nu tagit fram ett förslag på detaljplan i berget under Katarinavägen och Mosebacke.

Den befintliga bussterminalen står för stadens busstrafik mot skärgården, Nacka och Värmdö. Även Saltsjöbanan har sin perrong i den. Men terminalen har många år på nacken, och behöver renoveras, som en del av projektet Nya Slussen.

Förslaget på den nya terminalen rymmer sex ankomstplatser, 17 avgångsplatser och platser för bussar att ställas upp i väntan. Bussarna kommer in i terminalen från Stadsgårdsleden, via en infart under Saltsjöbanan. Huvudentrén för resenärerna ligger i en ny entrébyggnad på Katarinavägen, som byggs samman med den befintliga tunnelbanebyggnaden.

– Befolkningen i Stockholm och grannkommunerna växer snabbt, vilket ställer allt högre krav på kollektivtrafik. Ostsektorn, det vill säga Nacka och Värmdö, är ett av Stockholmsregionens mest expansiva områden där 78 procent av resandet i högtrafiktid sker kollektivt. Det här planförslaget syftar till att säkerställa framtida möjligheter till effektivt och säkert resande mellan Nacka-Värmdö och centrala Stockholm, säger planhandläggare Fredrik Meurling.

Planförslaget visas mellan den 31 maj och den 12 juli.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

Nya SlussenSlussenStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.