Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Flyget blir kvar på Bromma

Publicerad: 22 december 2015, 08:41

Foto: Jonas Borg/Swedavia.

Utredningen om Bromma flygplats framtid läggs ned. Anledningen är att två så kallade tillkännagivanden i riksdagen, där majoriteten gör klart att flygplatsens framtid inte ska utvärderas.


Ämnen i artikeln:

BrommaRegeringen

Utredningen om Bromma flygplats, som bland annat skulle titta på möjligheten att bygga tusentals bostäder på området, läggs ned. Anledningen är att två så kallade tillkännagivanden i riksdagen, där majoriteten gör klart att flygplatsens framtid inte ska utvärderas.

Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) tycker att beslutet är olyckligt.

– Det är olyckligt, men vi måste böja oss för riksdagens majoritet i frågan, säger han till Dagens Nyheter.

Det var för cirka ett år sedan som Anders Sundström (S), före detta näringsminister, fick i uppdrag av regeringen att utreda framtiden för Bromma flygplats.

Daniel Helldén, trafikborgarråd i Stockholm, är bekymrad över konsekvenserna för bostadsbyggandet.

– Det handlade om att utreda förutsättningarna för att skapa ett stort antal bostäder i Stockholm – och bostadsbristen är vårt största problem. Så beslutet hämmar Stockholms utveckling, säger han till TT.

Enligt Dagens Nyheter är Mehmet Kaplan kritisk till att regeringen tvingas böja sig för riksdagen i frågan.

– Riksdagen borde inte lägga sig i  regeringens utredningsmakt, vilket KU delvis håller med om. Anledningen till att regeringen utreder är ju att få ett underlag för ett senare beslut, säger han till tidningen.

Helldén håller med:

– Det här innebär egentligen att riksdagen säger att man inte får tänka vissa tankar eller göra vissa utredningar. Det är mycket märkligt, säger han.

Redaktionen

Källa: Dagens Nyheter

Ämnen i artikeln:

BrommaRegeringen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.