Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Får Slussen-uppdrag för 2 miljarder

Publicerad: 2 september 2015, 04:43

Nya Slussen. Källa: Foster + Partners och Berg Arkitektkontor.

Skanska har genom offentlig upphandling valts som entreprenör för två stora projekt inom ramen för Slussens ombyggnad. Ordersumman är på totalt två miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stadNya SlussenSlussenSkanska

Det var i slutet av augusti som Högsta Domstolen undanröjde det sista hindret för Nya Slussen, och Stockholms stad fick lagakraftvunna tillstånd enligt miljöbanken att påbörja bygget.

Upphandlingen är två av 25 byggnads-, konstbyggnads- och anläggningsentreprenader som staden ska göra för Slussens ombyggnad. Den totala budgeten är åtta miljarder kronor.

Skanskas ena kontrakt omfattar arbeten i anslutning till slussenanläggningen med kajer, bland annat rivning, schaktning, pålning, grundläggning samt betong- och stålkonstruktioner. Det är den enskilt största entreprenaden i ombyggnaden.

Det andra kontraktet omfattar Slussens nya konstruktioner på Södermalm. Här ingår bland annat betongkonstruktioner för Katarinavägen, Hornsgatan, Södermalmstorg, västra delen av Stadsgårdsledstunneln, Atrium/knutpunkt och anslutning mot den nya huvudbron.

Byggarbetena påbörjas sommaren 2016 och beräknas vara klara 2022. Kontrakten kommer att genomföras i utökad samverkan med beställaren, så kallad partnering.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska, och Stockholms stad hemsida

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.