Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Får kontrakt för Fehrmarn-Bält för 114 miljoner euro

Publicerad: 21 mars 2017, 19:24

Illustration: Femern A/S.

Ett konsortium bestånde av Ramböll, Arup och TEC har vunnit anbud gällande konsultuppdrag för Fehrmarn-Bält förbindelsen mellan Danmark och Tyskland. Kontraktet är värt 114 miljoner euro.


Ämnen i artikeln:

TysklandDanmarkFehmarn BältRamboll

Den planerade väg- och tågsträcken kommer att bli världens längsta sänktunnel och ett av den danska historiens största anläggningsprojekt.

– Det är glädjande att vi vunnit ett så viktigt projekt som Fehmarn Bält-förbindelsen. Projektet är tekniskt utmanande och komplext. Samtidigt har vi i konsortiet redan ingående kunskaper om projektet sedan uppdraget med att designa tunneln. Jag ser fram emot det fortsatta samarbetet i projektet och med byggherren, säger Søren Brøndum, divisionschef för transport i Ramböll Danmark och styrelseordförande i konsortiet.

Ramböll-Arup-TEC-konsortiet kommer fortsatt att vara huvudrådgivare åt Femers A/S som ansvarar för att planlägga den fasta förbindelsen mellan Danmark och Tyskland. Konsortiet har samarbetat sedan 2009 om att designa tunneln.

Kontraktet löper över 15 år och är värt hela 114 miljoner euro.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.