torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Infrastruktur

"En smart stad kan lösa detta på ett bättre sätt"

Publicerad: 2 augusti 2023, 11:44

Roger Tofft, vd Proptech Sweden.

Foto: Mattias de Frumerie, Proptech Sweden

Uppsala kommun har tvingats stänga offentliga toaletter efter vandalisering, rapporterar SVT. Nu manar Proptech Sweden kommunen att se över systemen.

Ämnen i artikeln:

Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag.Proptech SwedenUppsala

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Jag uppmanar Uppsala kommun att ta kontakt med Proptech Sweden så ska vi genom vår access och smart övervakning lösa utmaningar gällande vandalisering av offentliga toaletter, kommenterar Roger Tofft, vd på Proptech, på sociala medier.

Detta efter att kommunen bland annat aktivt stängt ned en offentlig toalett vid Fyrisån i centrala Uppsala efter vandalisering som resulterat i för höga kostnader.

– De blir för dyra att ha i drift, därför har vi tagit beslut att inte öppna upp dem. Det måste finnas en plan för hur vi kan täcka kostnaderna för vandaliseringen, säger Julian Bellenox, arbetsledare på Uppsala Kommun, till SVT.

Läs även: Proptechbolag: Mobilnyckel ersätter de fysiska taggarna

Uppsala kommun har satsat på flera offentliga toaletter i Pelleparken, Stadsträdgården och andra delar av stadskärnan. Ändå upplever invånare en brist på toaletter, enligt SVT.

Läs även: Gränby kämpar för att slippa stämpeln utsatt område: ”Vi måste orka kriga”

Roger Tofft ser digital access som en möjlig lösning.

– En smart stad kan lösa detta på ett bättre sätt än att stänga ner. Som alltid är det få personer som förstör för stora massan, säger han.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev