Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Infrastruktur

“En positiv första förhandlingsrunda”

Publicerad: 24 Mars 2016, 14:00

HG Wessberg och Catharina Håkansson Boman, Sverigeförhandlingens förhandlingspersoner.

Foto: Sverigeförhandlingen.

En dryg månad har gått sedan Sverigeförhandlingen presenterade sina bud till de kommuner som valts ut som möjliga medfinansiärer. Efter en första förhandlingsrunda är Sverigeförhandlarna positiva.


Ämnen i artikeln:

Sverigeförhandlingen

Förhandlingspersonerna HG Wessberg och Catharina Håkansson Boman har nu träffat nästan alla kommuner och regioner i ett första möte. Vid mötena brukar även två eller tre medarbetare från kansliet medverka.

– Intrycket från dessa första möten är att det är en positiv stämning och det finns en gemensam syn på att de åtgärder som diskuteras i grunden är bra och viktiga för transportsystemet och samhällsutvecklingen. Sedan finns det självklart frågor som vi behöver fortsätta diskutera. Det kan då handla om till exempel finansiering, bostadsutbyggnad och lokalisering av stationer, skriver huvudsekreteraren Niklas Lundin i ett inlägg på Sverigeförhandlingens hemsida.

På kansliet arbetar man sedan vidare, mellan förhandlingstillfällena.

– Då försöker vi träffa alla kommuner på tjänstemannanivå och se hur vi kan förbättra beslutsunderlaget inför nästa förhandlingsmöte. När det gäller höghastighetsjärnvägen har vi också täta avstämningsmöten med Trafikverket för att vi ska få information om deras arbete med sträckningar och spårdragningar och för att vi ska informera dem om frågor i förhandlingen som påverkar deras arbete, skriver Niklas Lundin.

Redaktionen

Källa: Sverigeförhandlingen

Ämnen i artikeln:

Sverigeförhandlingen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.