måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Infrastruktur

Elväg får pengar av Trafikverket

Publicerad: 14 maj 2014, 06:30

Trafikverket har beviljat en miljon kronor till detaljprojektering för att bygga en elväg för lastbilstransporter mellan Arlanda flygplats och Rosersbergs logistikområde i flygplatsstaden Airport City Stockholm.

Ämnen i artikeln:

RosersbergAirport City StockholmArlandaTrafikverket

I nästa steg ska Trafikverket besluta om att bevilja pengar till att också bygga själva demonstrationsanläggningen, som då skulle kunna börja testas år 2015.

På initiativ av Kilenkrysset, som är huvudägare till Rosersbergs logistikområde, har bildats ett konsortium som vill bygga en demonstrationsanläggning med en elväg för tunga transporter. Fördelen med just elväg är att den enkelt kan integreras i befintligt vägsystem och att den kan utvidgas till att omfatta fler transportintensiva områden i Arlandas närhet.

Trafikverket beviljade i fredags en miljon kronor till detaljprojektering.

– Sigtuna kommun har höga ambitioner när det gäller ekologisk hållbarhet. För oss är det angeläget att lägga grunden för ett mer klimatsmart samhälle och en hållbar tillväxt för framtiden. Ett led i det är att utveckla transportsätt som inte är beroende av fossila bränslen. Det är glädjande att Trafikverket valt att skjuta till medel till denna satsning, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Bryntesson (s) och miljökommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand (MP) i en gemensam kommentar.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Airport City Stockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev