Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Infrastruktur

Elbilspool i Sisjön

Publicerad: 25 Mars 2014, 14:45

Harry Sjögren AB, Alaska Fastigheter och Fastighets AB Balder samt Arkipelagens Företagscenter stöderer en elbilspool för att öka det hållbara resandet i Sisjöns industriområde i Göteborg.


– Målet är att bidra till att minska trängsel och köer. Alla behöver inte ha egen bil med sig – och vi vill gärna hjälpa till så att människor som rör sig i det här området kan använda ett miljövänligt alternativ, säger Mats Strid, fastighetsutvecklare på Harry Sjögren AB, ett av de företag som deltar i elbilssamarbetet.

Det är fastighetsbolagen Harry Sjögren AB, Alaska Fastigheter och Fastighets AB Balder samt Arkipelagens Företagscenter, alla verksamma i området, som i samarbete med Trafikkontoret i Göteborgs Stad och elbilsföretaget Move About genomför satsningen.

Move About sköter uthyrning och all drift och ser till att bilarna är fräscha när de hämtas. Trafikkontoret ansvarar för bland annat laddningsstolpar och telematik i fordonen och de fyra fastighetsägarna står för inköpen av bilarna.  Satsningen börjar i liten skala i maj med två elbilar som kommer att stå uppställda vid rondellen där Stora Åvägen möter Sisjövägen. Elbilarna klarar sträckor på 15-19 mil på en laddning.

Det här är andra steget i en satsning som ska minska köer och trängsel i Sisjöns industriområde. I höstas startades på prov en ny busslinje som med utgångspunkt från Radiomotet en gång i kvarten kör i en slinga i området varje vardag.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.