måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Infrastruktur

Diös har hittar byggare till storprojektet i Borlänge

Publicerad: 31 januari 2020, 06:03

Tillbyggnaden som ska göras är markerad med vitt på skissen. Illustration: Diös fastigheter

Trafikverket ska totalrenovera och bygga ut kontoret i Borlänge. En jätteaffär för Diös som nu bestämt vilket bolag som ska agera totalentreprenör.

Ämnen i artikeln:

ByggpartnerTrafikverket

Trafikverket ska totalrenovera och bygga ut kontoret i Borlänge. En jätteaffär för Diös som nu bestämt vilket bolag som ska agera totalentreprenör.

Det är Trafikverkets befintliga lokaler på Röda vägen i Borlänge som ska byggas om till moderna kontorslandskap, som Fastighetsnytt berättat tidigare.

Affären är den största som Diös någonsin gjort i Borlänge.

Bakgrunden till storsatsningen på Borlänge är att myndigheten flyttar ihop två kontor och därmed gör Borlänge till en viktigare nod för verksamheten. Det ställer nya krav på såväl kompetensen hos medarbetarna som på lokalerna.

Företag med bas i Dalarna

Utsedd entreprenör att utföra arbetet blir Byggpartner, som är ett renodlat byggföretag med basen i Dalarna och verksamhet i stora delar av Mellansverige.

– Vi är glada över att ha landat i en trygg partner för utvecklingen av Trafikverkets huvudkontor. Vi värdesätter den lokala närvaron och erfarenheten som Byggpartner besitter och ser fram emot ett gott samarbete genom hela processen, säger Mats Eriksson, projektchef på Diös i ett pressmeddelande.

Utvecklingen omfattar hela fastigheten där cirka 2 000 kvadratmeter avser nyproduktion. Den totala ytan vid färdigställande blir cirka 31 000 kvadratmeter.

Fastigheten miljöcertifieras enligt Breeam in-use, very good och ska stå klar till sommaren 2022.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev