Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Castellum om satsningen i Säve: ”En ny epok inom flygindustrin”

Publicerad: 16 september 2022, 05:34

Heart Aerospace är sedan tidigare etablerade i området och den nya satsningen bidrar ytterligare till utvecklingen av Gateway Säve som ett nationellt centrum för fossilfri mobilitet.

Illustration: Castellum / Krook & Tjäder

Det svenskt startupföretag Heart Aerospace, som utvecklar elektriska flygplan, etablera en komplett industrianläggning vid Gateway Säve flygplats – området som ägs och utvecklas av Castellum.


Ämnen i artikeln:

CastellumSvepet

Satsningen innefattar bland annat nytt huvudkontor, R&D-center och en anläggning för slutmontering av flygplan, det skriver Castellum i ett pressmeddelande. 

Inom en 10-årsperiod planerar Castellum att utveckla Gateway Säve etappvis och totalt bygga närmare 8–900 000 kvadratmeter logistik- och verksamhetslokaler

Illustration: Castellum / Krook & Tjäder

– Satsningen markerar en ny epok inom flygindustrin och det är också en viktig milstolpe i förverkligandet av visionen om Gateway Säve, som en arena för världsledande utveckling av morgondagens hållbara mobilitetslösningar och ett nationellt centrum för fossilfri mobilitet, säger Mariette Hilmersson, vd på Castellum Väst, i en kommentar.

Det tre miljoner kvadratmeter stora området runt Säve flygplats planeras att utgöra arbetsplats för mellan 6 000 och 8 000 personer inom de kommande åren.

Förutom den aktiva flygverksamheten som Heart Aerospace nu förstärker är bland annat SEEL, Volvo Technologies och Nilsson Energy etablerade på Gateway Säve. 

Heart Aerospace

Utvecklar bland annat det eldrivna passagerarflygplanet ES-30 som genererat beställningar på flera miljarder kronor. För närvarande har bolaget cirka 130 medarbetare och till år 2025 räknar man att ha cirka 500 anställda.

Castellum förvärvade Säve flygplats i december 2018.

Illustration: Castellum / Krook & Tjäder

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

CastellumSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.