Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Bromma bygger ny ankomsthall

Publicerad: 29 september 2016, 08:45

Bild: HMXW arkitekter.

Nu inleds bygget av Brommas nya ankomsthall. Den nya hallen ska öka Brommas kapacitet från 2,5 till 3 miljoner resenärer per år. En investering på 50 miljoner.


Ämnen i artikeln:

BrommaBromma flygplats

Den nya hallen kommer att dubbla kapaciteten. För att få plats rivs en gammal byggnad intill stationsbyggnaden. När den nya ankomsthallen blir klar kommer den inledningsvis att användas för annan verksamhet under tiden som nästa steg i moderniseringen av Bromma genomförs. Då byggs den nuvarande ankomsthallen samt vissa utrymmen för flygplatsdriften om till en bättre och rymligare avgångshall.

– Vi har väntat länge och många har jobbat hårt för att få till detta, nu kan vi starta den viktigaste delen i vår utbyggnad av terminalen. Eftersom stora delar av byggnaden är k-märkt så måste vi gå varsamt fram, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Bromma, som satte byggspaden i marken idag.

Swedavia satsar totalt 1,7 miljarder kronor i upprustning och modernisering av bansystem och byggnader i Bromma. Den nya ankomsthallen kostar 50 miljoner och totalbudget för omgörningen av terminalytorna är 180 miljoner. N

Den nya ankomsthallen ska vara klar om ett år. Bygglovet är en viktig del i utvecklingen av terminalen och skapar bättre förutsättningar för framtidens resenärer. Entreprenör för den första etappen av ankomsthallen är Sveab som kommer att ansvara för grundläggning och stomme.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

BrommaBromma flygplats

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.