Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Beslut taget om station Rosengård

Publicerad: 17 januari 2017, 14:50

Bild: Malmö stad.

Tekniska nämnden i Malmö har fattat beslut om att en ny station byggs i Rosengård längs Kontinentalbanan, ett beslut som i sin tur är viktigt för stadsbyggnadsprojektet Culture Casbah.


Ämnen i artikeln:

Rosengård

Tekniska nämnden i Malmö har fattat beslut om att en ny station byggs i Rosengård längs Kontinentalbanan. Beslutet är ett led i ambitionen att kunna börja trafikera banan med persontrafik i december 2018, en ambition som i sin tur är en viktig förutsättning för stadsbyggnadsprojektet Culture Casbah. Vidare har man beslutat att bygga om Persborgs station.

– Stationerna är, tillsammans med Östervärns station, viktiga delar i arbetet med att börja köra trafik enligt upplägg Malmöringen i december 2018, skriver man i ett pressmeddelande.

I första etappen får station Rosengård en perronglängd på 177 meter och den kommer att sträcka sig från Amiralsgatans kant längs Rosengårdsstråket till Törnrosen. Stationen möjliggör även att den framtida Öresundspendeln (som går från Ystad via Rosengård och Citytunneln till Köpenhamn) ska kunna stanna i stadsdelen. Den andra etappen är tänkt att bli 250 meter lång och sträcka sig över Amiralsgatan.

Investeringen lyder på 80,5 miljoner kronor i järnvägsområdena och 30 miljoner på allmän platsmark samt en driftskostnad om 6,7 miljoner kronor årligen. Beslutet är villkorat av att Malmö stads kommunfullmäktige lämnar objektsgodkännande, enligt pressmeddelandet.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Rosengård

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.