torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Infrastruktur

Besked om östlig förbindelse drar ut på tiden

Publicerad: 22 juni 2022, 13:11

Östlig förbindelse finns inte med nationella planen men är ändå utpekat som riksintresse – något som kan försvåra Nacka kommuns byggplaner. Foto: Vägverket

Trafikverkets beslut om en precisering av riksintresset för en eventuell östlig förbindelse till Nacka skulle tas i början av 2022. Det nya budet är att ett beslut kommer efter sommaren.

Ämnen i artikeln:

Nacka kommunTrafikverket

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Trots att en östlig vägförbindelse över eller under Saltsjön, som skulle fullborda den ringled som förhandlades fram i Dennispaketet (som sprack för 25 år sedan), inte finns med i den nationella planen har Trafikverket säkrat mark för en eventuell östlig förbindelse i form av riksintresse – detta eftersom man ser ett behov av utbyggd transportinfrastruktur för att kunna matcha befolkningsökningen i. Detta riksintresse ska preciseras för att minska mängden mark som tas i anspråk – något som tvingar Nacka kommun att avvakta med byggplaner som skulle kunna hamna innanför skyddsavståndet.

Läs även: 25 år efter Dennispaketets upplösning: Hoppet lever om en östlig förbindelse 

Tidigare var Trafikverkets plan att kunna presentera ett beslut om precisering under 2021. I Vintras var bedömningen att det kommer under 2022.

– Om allt går enligt plan så kommer det under slutet av kvartal ett, berättade Anders Ferdinandsson, regional samhällsplanerare på Trafikverket Region Stockholm, för Fastighetsnytt i början av året.

Men i ett mejl svarar Trafikverket nu att beslutet kommer att dröja till efter sommaren.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev