Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Avbryter förhandling om Östlig förbindelse

Publicerad: 4 september 2017, 11:11

Sverigeförhandlingen avbryter förhandlingarna om Östlig förbindelse efter negativt besked från Stockholms stad avseende förhandling.


Ämnen i artikeln:

Sverigeförhandlingen

Östlig förbindelse är den sista etappen i ringen runt Stockholm och binder samman Södra länken och Norra länken genom en bergtunnel under Saltsjön. Kostnaden har beräknats till 17,7 miljarder kronor med ett planerat färdigställande år 2031.

– Eftersom projekt Östlig förbindelse inte längre finns med i Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet kommer projektet att avslutas i samband med att regeringen i vår fattar beslut om ny nationell plan. Enda möjligheten att få projektet att överleva är en principöverenskommelse om regional finansiering med berörda kommuner. Efter Stockholms besked bedömer jag att en sådan inte går att nå och väljer därför att avbryta förhandlingarna, säger HG Wessberg, förhandlare Sverigeförhandlingen, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Sverigeförhandlingen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.