Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Ännu en tunnelbanestation i Barkarby

Publicerad: 31 maj 2017, 08:45

Visionsbild för framtida Veddesta: White Arkitekter.

Järfälla kommun har tillsammans med Stockholms länds landsting beslutat att anlägga ytterligare en stationsuppgång för den nya tunnelbanan i Barkarby. Investeringen uppgår till 91 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

BarkarbystadenVeddestaSLLJärfällaStockholm

Uppgången ska ligga centralt i de framtida stadskvarteren i Veddesta, och tillkommer utöver den redan planerade uppgången i anslutning till Barkarby station.

– Veddesta står inför en spännande omdaning som nu möjliggör bostäder, sjukhus, skola, kontor, multisportanläggning, hotell och handel. Det finns ett stort intresse för att investera i Veddesta. En andra t-baneuppgång kommer att ha stor betydelse för den framtida utvecklingen och öka områdets attraktionskraft ytterligare, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Beslutet om tilläggsavtal till genomförandeavtal för tunnelbana gällande finansiering av en ny stationsuppgång i Veddesta togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 29 maj.

Järfälla får två nya tunnelbanestationer när tunnelbanans blå linje förlängs från Akalla till Barkarby station, via Barkarbystaden.

Kommun har i avtal om utbyggnad av tunnelbana från Akalla till Barkarby åtagit sig att uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarbystaden pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I. I området pågår arbete med att ta fram ytterligare sju detaljplaner. Under 2017 beräknas detaljplanerna Barkarbystaden II, Barkarbystaden III och Veddesta I att antas.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev